Integritetspolicy & Cookies

Personuppgifter

HypeDay AB värnar om din personliga integritet och strävar efter att alltid skydda dina personuppgifter på bästa sätt. Det är HypeDays:s målsättning att följa alla vid var tid gällande lagar och regler för personuppgiftsskydd. Denna policy hjälper dig bl.a. att förstå vilken slags information HypeDay AB samlar in och hur denna används. Genom att godkänna policyn på Sajten i samband med köp eller lämnande av uppgifter så samtycker du till behandling av dina personuppgifter i enlighet med nedan.

HypeDay AB, (”Hypeday”/”vi”), 559149-4280 Mariatorget 5 118 58 Stockholm är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Utlämning av personuppgifter

Avtalspartners och IT-leverantörer
Vi använder oss av ett antal olika IT-tjänster och IT-system i vår verksamhet. I vissa av dessa lagras och hanteras personuppgifter. Vi är måna om din integritet och säkerheten för dina uppgifter vid all sådan hantering. Vissa system är installerade lokalt hos oss och det är bara vår personal som har tillgång till uppgifterna. I dessa fall sker ingen överföring till tredje part. Vissa system är dock molnlösningar eller installerade hos leverantören och innebär att vi överför personuppgifter till leverantören. I dessa fall är leverantören vårt personuppgiftsbiträde och hanterar uppgifterna på vårt uppdrag och enligt våra instruktioner.

Interna IT-system
Internt hanterar vi personuppgifter i vår kunddatabas, i våra boknings- och säljstödssystem, i vårt kundtjänstsystem och i ett system för datahantering och dataförbättring. Dessa system är till för att kunna leverera de tjänster du har beställt från oss och för att kunna hantera frågor och kundvård i samband med utförandet av dessa tjänster. I dessa system kan samtliga de personuppgifter vi samlar in komma att hanteras.

Betallösningar
Vi använder oss av externa leverantörer för att hantera betalningar. Dessa leverantörer får tillgång till personuppgifter i form av namn, adresser och betalningsinformation. Denna hantering är nödvändig för att vi ska kunna leverera de tjänster du har beställt från oss.

Vilka personuppgifter behandlar vi?

Vi kommer att behandla de personuppgifter som du lämnar eller har lämnat till oss eller som vi samlat in på Sajten genom cookies. De personuppgifter som Hyepday  behandlar är namn, e-postadress, och orderhistorik, leveransadress, IP-adress och telefonnummer.

Hur använder vi dina personuppgifter?

Uppgifterna kan användas för identifikation, nyhetsbrev samt för statistikändamål.

Uppgifterna kan även komma att samköras eller delas med myndigheter eller våra samarbetspartners för distribution.

Ditt personnummer kommer också att behandlas i samband med köp på uppdrag av (eller på grund av krav från) betalnings- och kreditföretag som behöver detta i kreditupplysningssyfte. Hypeday iakttar alltid största försiktighet vid sådana tillfällen.

Om hela eller delar av Hypeday:s verksamhet säljs eller integreras med annan verksamhet kan dina personuppgifter lämnas ut till våra rådgivare, eventuell köpare och dennes rådgivare och lämnas vidare till verksamhetens nya ägare.

För att vi ska kunna erbjuda dig Klarnas betalsätt behöver vi dela vissa av dina personuppgifter till Klarna, så som kontakt- och orderinformation, för att Klarna ska kunna bedöma om du kan erbjudas deras betalningsmetoder och för att skräddarsy betalsätten åt dig.

Mer information om Klarna kan du hitta här. Användningen av dessa uppgifter regleras i enlighet med gällande dataskyddslag och Klarnas dataskyddspolicy.

Hur skyddar vi dina personuppgifter?

För att hålla de personuppgifter vi behandlar i säkert förvar har vi vidtagit flera säkerhetsåtgärder: Vi har implementerat säkerhetsrutiner och tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina personuppgifter såsom certifieringsteknik för webbläsare. Vidare har vi vederbörliga brandväggar och antivirusprogram för att skydda och förhindra obehörig tillgång till nätverket. Tillgång till de utrymmen där personuppgifterna lagras är begränsad och det krävs att de anställda identifieras för åtkomst.

Hypeday använder sig även bl.a. av SSL (Secure Socket Layer) som är ett protokoll för säker överföring av data via Internet (eller andra nätverk). Du som kund behöver kontrollera att SSL inte är avstängt i inställningarna för webbläsaren. I syfte att förhindra obehörig åtkomst vid behandling av ditt betal- eller kreditkortsnummer används även envägskryptering.

Hur länge sparas mina personuppgifter?

Om du samtyckt till att vara registrerad kund/medlem hos Hypeday sparas dina uppgifter tills du avregistrerar dig. Du kan när som helst avregistrera dig som kund. Om du inte registrerar dig som kund/medlem sparas dina uppgifter så länge det är nödvändigt utifrån krav i lag eller för att fullgöra Hypeday:s åtaganden gentemot dig, t.ex. för att uppfylla leverans och garantiåtaganden.

Dina uppgifter sparas oavsett aldrig längre än vad som är tillåtet enligt gällande personuppgiftslagstiftning.

Dina rättigheter
Nödvändig hantering av personuppgifter och hantering med stöd av samtyckePersonuppgiftsbehandling som är nödvändig för att vi ska kunna fullgöra ett avtal med dig eller för att vi ska kunna fullgöra en rättslig skyldighet är tillåten utan samtycke. För att vi ska kunna samla in och hantera dina personuppgifter i något annat syfte krävs däremot att du samtycker till behandlingen. Du lämnar samtycke till hantering av dina personuppgifter i samband med att du använder våra tjänster på www.justhype.se.

 

Återkallelse av samtycke

Du kan när som helst välja att återkalla ditt samtycke genom att kontakta oss på kontaktuppgifterna ovan. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi att radera de personuppgifter och upphöra med den behandling som omfattades av samtycket.

Det kan förekomma att samma personuppgift behandlas både med stöd av samtycke och med stöd av att uppgiften är nödvändig eller med stöd av andra regler. Det innebär att även om du återkallar ditt samtycke och den behandling som grundas på samtycket upphör, kan personuppgiften ändå finnas kvar hos oss för andra ändamål.

Rätt att få information om vilka personuppgifter vi har sparade om dig

Om du vill ha information om vilka uppgifter vi har registrerade om dig kan du skriftligen ansöka om detta på ovanstående adress. Registerutdraget lämnas på begäran och är gratis en gång per år. Hur går jag tillväga för att begära ett registerutdrag?

Du skriver och begär ett registerutdrag från Hypeday. OBS! Du måste skicka in din begäran skriftligen eftersom den ska innehålla din namnteckning, du kan alltså inte bara skicka ett e-post. Märk brevet ”Personuppgiftsutdrag - till Hypeday. Personuppgifstansvarig på Hypeday är bolagets VD.

Rätt till kontroll över dina personuppgifter

Du har rätt att begära att uppgifterna om dig ska raderas, kompletteras eller rättas. Du har också rätt att begära att behandlingen av dina personuppgifter begränsas till vissa ändamål och till exempel inte används för direktreklam eller s.k. profilering.

Länkar

Sajten kan innehålla länkar till andra webbplatser. Denna Integritetspolicy gäller enbart Sajten. När du länkas till annan webbplats bör du läsa den personuppgiftspolicy som gäller för den sidan. Notera att GEP inte tar ansvar för andra webbplatsers behandling av dina personuppgifter.

Ändringar i Integritetspolicy

Hypeday förbehåller sig rätten att göra ändringar i denna Integritetspolicy när som helst i tiden i den utsträckning ändringarna är nödvändiga för att åtgärda störningar eller för att uppfylla nya legala eller tekniska krav. Alla ändringar av denna Integritetspolicy kommer att publiceras på Sajten.

Om du vill klaga

Den som anser att ett företag bryter mot PUL eller annan integritetslagstiftning kan vända sig till Datainspektionen. Läs mer på Datainspektionens webbplats

 

Cookies
Denna webbutik använder sig av cookies enligt Electronic Communications Act, 25 juli 2003. En cookie är en liten textfil som lagras på din dator och som innehåller information för att hjälpa webbutiken att identifiera och följa användare. Cookies finns som sessionscookies och som cookies som lagras permanent på din dator. Under tiden för ditt första besök i webbutiken blir din webbläsare tilldelad en sessionscookie som är unik och som används för att inte blanda ihop dig som användare med andra användare. För att kunna använda webbutiken bör du tillåta cookies i din webbläsare. Denna typ av cookie används enbart för att ge dig som besökare en bättre upplevelse och support och lagrar inga personlig uppgifter om dig. Cookies kan raderas. I denna webbutik används cookies exempelvis för att hålla koll på din kundvagn, dina inställningar och vilka sidor du besökt för att kunna ge dig en bättre kundupplevelse och support.

Missa inte!

Storleksguide

MENS / DROP ARMHOLE VEST

Storlek Bröst (OMKRETS) Längd
XS 42CM 70CM
S 45CM 71.5CM
M 48CM 73CM
L 51CM 74.5CM
XL 54CM 76CM
XXL 57CM 77.5CM

 

MENS / T-SHIRT

Storlek Bröst (OMKRETS) Längd
XS 44CM 70CM
S 47CM 72CM
M 50CM 74CM
L 53CM 76CM
XL 56CM 78CM
XXL 59CM 80CM

 

MENS / L/S T-SHIRT

Storlek Bröst (OMKRETS) Längd Längd ärmar
XS 44CM 70CM 61CM
S 47CM 72CM 62CM
M 50CM 74CM 63CM
L 53CM 76CM 64.5CM
XL 56CM 78CM 66CM
XXL 59CM 80CM 67.5CM

 

MENS / DISH BOTTOM T-SHIRT

Storlek Bröst Längd
XS 44CM 75CM
S 47CM 77CM
M 50CM 79CM
L 53CM 81CM
XL 56CM 83CM
XXL 59CM 85CM

 

MENS / PULL OVER HOODIE

Storlek Bröst Längd Längd ärmar inkl. manschett
XS 49CM 68CM 65CM
S 52CM 70CM 66CM
M 55CM 72CM 67CM
L 58CM 74CM 68CM
XL 61CM 76CM 68CM
XXL 64CM 78CM 70CM

 

MENS / CREW

Storlek Bröst Längd
XS 49CM 68CM
S 51CM 69CM
M 53CM 70CM
L 55CM 71CM
XL 57CM 72CM
XXL 59CM 73CM

 

MENS / ZIP THROUGH HOODIE

Storlek Bröst Längd
Längd ärmar inkl. manschett
XS 49CM 68CM 65CM
S 52CM 70CM 66CM
M 55CM 72CM 67CM
L 58CM 74CM 68CM
XL 61CM 76CM 68CM
XXL 64CM 78CM 70CM

 

MENS / SHORTS

Storlek Midjemått Längd
XS 30CM 43CM
S 32.5CM 44.5CM
M 35CM 46CM
L 37.5CM 47.5CM
XL 40CM 49CM
XXL 42.5CM 50.5CM

 

MENS / SHORT SHORTS

Storlek Midjemått Längd
XS 35CM 24CM
S 38CM 26CM
M 41CM 28CM
L 44CM 31CM
XL 47CM 34CM
XXL 50CM 37CM

 

MENS / JOGGERS

Storlek Midjemått Benlängd (innersöm)
XS 34CM 73CM
S 36.5CM 73CM
M 39CM 73CM
L 41.5CM 73CM
XL 44CM 73CM
XXL 46.5CM 73CM

 

WOMEN'S / CROP CREW

Storlek Byst Längd
XS 48.5CM 45CM
S 51CM 46CM
M 53.5CM 47CM
L 56CM 48CM
XL 58.5CM 49CM

 

WOMEN'S / T-SHIRT DRESS

Storlek Byst Längd
XS 45.5CM 83.5CM
S 48CM 84.5CM
M 50.5CM 85.5CM
L 53CM 86.5CM
XL 55.5CM 87.5CM

 

WOMEN'S / CREW

Storlek Byst Längd
XS 49.5CM 63CM
S 52CM 64CM
M 54.5CM 65CM
L 57CM 66CM
XL 59.5CM 67CM

 

WOMEN'S / T-SHIRT

Storlek Byst Längd
XS 44.5CM 68CM
S 47CM 69CM
M 49.5CM 70CM
L 52CM 71CM
XL 54.5CM 72CM

 

WOMEN'S / BOMBER JACKET

Storlek Byst Längd
XS 48CM 69.5CM
S 51CM 70.5CM
M 54CM 70.5CM
L 57CM 73CM
XL 60CM 75.5CM

 

WOMEN'S / JOGGERS

Storlek Midjemått Benlängd (innersöm)
XS 34CM 73CM
S 36.5CM 73CM
M 39CM 73CM
L 41.5CM 73CM
XL 44CM 73CM

 

WOMEN'S / BYSTHÅLLARE

Storlek Byst Längd
XS 33.5CM 34CM
S 36CM 34.5CM
M 38.5CM 35CM
L 41CM 35.5CM
XL 43.5CM 36CM

 

WOMEN'S / PE SHORTS

Storlek Midjemått Längd
XS 33CM 23CM
S 35.5CM 24CM
M 38.5CM 25CM
L 41CM 26CM
XL 43.5CM 27CM

 

WOMEN'S / CROP T-SHIRT

Storlek Byst Längd
XS 43.5CM 47CM
S 46CM 48CM
M 48.5CM 489CM
L 51CM 50CM
XL 53.5CM 51CM